U10 wint All Star Event in Vlijmen

Zaterdagochtend vertrokken Carl, Krijn, Max, Thomas en Thijn al vroeg naar Vlijmen om mee te doen met het All Start Event . Tijdens dit evenement moesten de jongens een toernooi spelen tegen vier andere teams, waarbij op een half basketbalveld drie tegen drie werd gespeeld. Verder was er nog een stormbaan en een behendigheidsparcours.

De jongens hadden er zin in en na een gezamenlijke warming-up met de overige teams waren ze helemaal klaar voor het toernooi.  Tijdens de eerste wedstrijd was al te merken dat de jongens samen een jaar competitie hebben gespeeld.  Onderling werden goede afspraken gemaakt over het verdedigen en ook bij de wissels werd goed doorgegeven wie welke tegenstander moest verdedigen.

De eerste wedstrijd werd onder aanmoediging van de meegereisde ouders en broertjes en zusjes dik gewonnen door een goede verdediging en samenwerking. Deze eerste overwinning gaf het team zoveel vertrouwen dat in de volgende wedstrijden veel basketballers vrijer begonnen te spelen.  Uiteindelijk werden alle vier de wedstrijden gewonnen.

Naast het basketbaltoernooi was er ook een stormbaan waarbij als team deze baan zoveel mogelijk keren moest worden bestormd. Ook bij de stormbaan werd vol gas gegeven. De eerste keer hadden ze al een record te pakken. Na de tweede ronde en enkele schaafwonden rijker was het spannend of ze ook op dit onderdeel de beste van de dag zouden zijn.

Ook bij het behendigheidsparcours was duidelijk zichtbaar dat de jongens sterk zijn gegroeid het afgelopen jaar. Het scoren, dribbelen en passen ging erg goed.

Na een leuke dag was het aan het einde van de ochtend toch spannend voor de jongens welke prijs ze hadden gewonnen. Nadat alle spelers een herinneringsmedaille en een zak met snoep hadden gekregen was het moment daar. Naast de eerste prijs van het drie-tegen-drie toernooi bleek dat de jongens van de BlackShots ook nog de tweede prijs hadden gewonnen bij de stormbaancompetitie. Een super prestatie voor onze jongens en dik verdiend.

Fred.

Rabobank

bbc

decathlon300x250