Black Shots X12 1 kampioen

Helmond, 22 april 2018.

Vandaag heeft Black Shots X12 1, het onder 12 jaar gemengde team van de Helmondse basketbalvereniging, de basketbalcompetitie afgesloten met een klinkende overwinning in en tegen Oirschot en daarmee het kampioenschap gewonnen!

Met nog twee wedstrijden te spelen kan de directe concurrent, BC Lieshout, het team van Black Shots X12 1 niet meer overstijgen.

Tijdens het seizoen was de spanning even weg nadat Black Shots X12 1 op 4 februari een wedstrijd moest opgeven, vanwege onvoldoende spelers i.v.m. de open dag van alle voortgezet onderwijs instellingen in Helmond; een papieren 0-20 nederlaag was het gevolg. Twee weken later werd er uit nipt verloren (42-35) van Lieshout. Er werd gedacht dat er niet meer gestreden zou worden voor de 1ste prijs…

Midden maart begon het er weer rooskleuriger uit te zien voor Black Shots X12 1 toen Oirschot hen een dienst bewees door met 32-29 van Lieshout te winnen en zo dat team van twee punten onthield.

Een super spannende ontknoping werd het uiteindelijk; niet alleen vandaag, maar met name ook vorige week, toen Black Shots X12 1 het opnieuw op moest nemen tegen Lieshout.

Er zijn heel wat telefoontjes en apjes aan vooraf gegaan, zelfs naar de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) om de scenario’s door te nemen en zeker te stellen dat er niet te vroeg gejuicht zou worden.

De Black Shots en Lieshout kunnen namelijk uiteindelijk eindigen met evenveel wedstrijdpunten én ook het onderlinge resultaat zou, bij winst van de Black Shots, ieder een gewonnen wedstrijd zijn. Het doelsaldo tussen de twee rivalen bleek, na veel vijven en zessen, de doorslag te geven.

Er moest dus gewonnen worden en wel met meer dan 7 punten verschil!

Na een voor tweederde van de tijd gelijk opgaande pot werd er door het team van Black Shots X12 1  een eindsprint ingezet en knap met 53-39 in eigen huis gewonnen. Daarmee hoefde er vandaag “alleen nog maar even gewonnen te worden”.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Tot de laatste seconde van de eerste 4 periodes werd er tegen een achterstand aangekeken, maar met een onvergetelijke “echte” driepunter van Krijn ging men met 15-15 de rust in. Deze boost had het team nodig!

En dat het een hecht en goed team is blijkt wel uit het feit dat iedereen gescoord heeft tegen Oirschot en dat iedereen verdedigend ook z’n stinkende best heeft gedaan om de in de eerste periode na de rust behaalde fikse voorsprong niet meer uit handen te geven.

Voor de kids was het al met al ongelooflijk spannend natuurlijk; dat zag je wel aan de strakke koppies vooraf en bij de ontlading na het laatste fluitsignaal.

IMG 5883

De beker is uitgereikt aan (staand van l naar r) Thomas, Jordan, Carl, Hayrunisa, Tom, (gehurkt van l naar r) Krijn, Bjarne en Kane en ze hebben er ook nog een mooie medaille bij gekregen.

Rabobank

bbc

decathlon300x250