Black Shots levert de eerste kampioenen


Black Shots, de 3 jaar jonge basketbalvereniging van Helmond, heeft de eerste kampioenen opgeleverd. Het team U16-1, het jongensteam in de leeftijd onder 16 jaar, werd zondag 13 april gehuldigd als 1e kampioensteam van Black Shots.
Een geweldige prestatie die zeker ieders aandacht en compliment verdient.

Black Shots is in 2011 Brandevoort opgericht en ondertussen uitgegroeid tot een vereniging met 10 teams, dus met wel meer dan 100 voornamelijk jeugdleden.
In 2011 startten we de trainingen in de sportzaal in de Biezenlaan. Daarnaast speelden we onze competitiewedstrijden op de zondagmorgen. Door de enorme toeloop van jeugdleden moest de vereniging uitwijken naar de veel grotere VEKA hal. Daar wordt zowel op de woensdag als de vrijdagavond getraind. De wedstrijden spelen we eenmaal in de twee weken op de zondag.

Voor de U16 was het een spannende competitie. Dit team is begonnen in Brandevoort en is ondertussen gegroeid tot een team van formaat met spelers uit andere Helmondse wijken. De basketbal U-16 teams, die al jaren competitie spelen, hebben er een geduchte tegenstander bijgekregen.
Dat bleek wel in de laatste thuiswedstrijd. Ook die wonnen de U16 – 1 net zoals de vele andere wedstrijden. Helaas liep Marco bij een wedstrijd tegen Rush in Uden een enkelblessure op en brak Jordie net voor de kampioenswedstrijd zijn middelvinger bij een training. Gelukkig was de titel al binnen, maar zondag 13 april moest men nog wel aan de bak, thuis tegen Rush. Eddie en Sinan van U16 – 2 speelden mee zodat we toch met voldoende spelers op het veld konden staan.

Terwijl Marco, Jordie en een paar jonge fans vanaf de bank moesten toezien hoe de Rush spelers zich klaar maakte om zich van hun beste kant te laten zien, werd het toch nog even flink aanpakken voor Black Shots. Na mooie acties van o.a. Mattijs, Bram en Brandon, die goed aangespeeld werden door Tom, Loek, Eddie en Sinan kwamen ze op een voorzichtige stand van 26-12. Ze liepen daarna in de volgende perioden snel uit via 53-14 naar de fantastische uitslag van 117-25. Ook Marco en Jordie speelden in de slotminuten nog even mee en Marco scoorde zelfs nog. Mattijs zorgde wederom voor het 100ste punt. Na de overwinning kreeg Bram nog namens het team buiten een waterverrassing. Natuurlijk werd deze wedstrijd bekroond met mooie teamfoto's waarop onze 1e Black Shots kampioenen van trots straalden. Met een glaasje fris werd op dit geweldige resultaat geproost.

Jongens U16-1 GEFELICITEERD met dit schitterende resultaat:
het behalen van jullie Kampioenstitel.


Rabobank

bbc

decathlon300x250